Ventilatie

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 

Loading

Aangepast op:  

Loading
Ventilatie in een matras is erg belangrijk. Goede ventilatie zorgt niet alleen voor een lekker koel matras, maar ook voor goede vochtregulatie en een hygiënisch matras. Maar hoe weet je nou of je matras goed ventileert? En waar moet je precies op letten?

Waarom is goede ventilatie belangrijk?

We kunnen veel zweten in de nacht! Om dit minimaal te houden moeten we zorgen dat we het niet te warm krijgen in bed. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk comfortabeler als we een lekker koel bed hebben. Als je matras goed ventileert houdt dit de warmte buiten. Dit gaat het zweten tegen, en zal je matras ook hygiënisch houden. Dit is vooral fijn als je veel last hebt van nachtelijk zweten . Natuurlijk is zweten niet helemaal te voorkomen. Daarom zorgt een goed ventilerend matras ook voor goede vochtcirculatie.

Wat zorgt voor een goed ventilerend matras?

Verschillende kernen van matrassen kunnen voor goede ventilatie zorgen. Vooral de volgende kernen zullen goed helpen:

Koudschuim en ventilatie

Koudschuim is een hele goede schuimsoort als je op zoek bent naar een ventilerend matras. Koudschuim heeft namelijk een open celstructuur . Hiermee wordt bedoeld dat de cellen van het schuim groot zijn, waardoor het schuim erg luchtig is. Dit zorgt ervoor dat het schuim een goede ventilatie heeft en vocht goed kan nemen.

HRX schuim en ventilatie

HRX schuim kan vergelijkt worden met koudschuim, en heeft daardoor ook alle voordelen van koudschuim. HRX schuim is speciaal ontwikkeld door Emma, zodat Emma de kwaliteit kan bieden die je gewend bent van ons.

Pocketvering en ventilatie

Door de ruimte tussen de veren bestaat er een goede ventilatie in het matras. Dit zorgt ervoor dat warmte niet in het matras blijft hangen en je matras lekker koel blijft. Pocketvering matrassen zijn daarentegen niet erg hygiënisch.

Airgocell en ventilatie

Airgocell schuim heeft een gelachtige structuur. Dit zorgt voor extra verkoeling in je matras. Daarnaast ademt dit schuim goed, waardoor vocht goed wordt opgeslagen en gereguleerd. Als je matras een bovenlaag van Airgocellschuim heeft, zal je dus altijd een koel en droog matras hebben.