🤗 👩 JE HEBT NOG: Bekijk onze aanbieding van de Week

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Nachtelijk Zweten

Transpireren is iets heel natuurlijks. Als de lichaamstemperatuur te hoog is, zorgt een dun laagje zweet op de huid ervoor dat het lichaam weer afkoelt. 's Nachts koelt het lichaam tot 2 °C af, dus iedereen zweet wel een klein beetje. De warmte wordt door transpiratie afgegeven aan de omgeving, maar daar merk je normaal gesproken nauwelijks iets van. Zowel mannen als vrouwen verliezen 's nachts ongeveer 0,5 liter vocht.

Waarom heb ik het 's nachts zo warm?

Word je soms 's nachts badend in het zweet wakker? Dan heb je last van overmatig nachtelijk zweten. Dat kan onschuldige oorzaken hebben, zoals een te warme pyjama of te dik beddengoed. Zorg dan voor luchtige kleding en een ademend dekbed. Daarnaast is het belangrijk dat je een matras hebt dat een goede ventilatie heeft. Doe hierin goed onderzoek naar het materiaal van matrassen. Ook voeding kan een oorzaak zijn van nachtelijk transpireren. Alcohol en scherp en vet eten zorgen er voor dat je meer zweet, dus matig de consumptie van deze voedingsmiddelen als je het 's nachts snel te warm hebt. Zorg er tenslotte voor dat je ontspannen bent voordat je gaat slapen. Als je gestresst gaat slapen heb je teveel adrenaline in je lijf om in slaap te vallen.

Hormonale schommelingen of psychische problemen kunnen ook ten grondslag liggen aan nachtelijk transpireren. Soms heeft nachtelijk zweten een minder onschuldige oorzaak. Zweten is bijvoorbeeld een symptoom van slaapapneu. Omdat het ademen door onregelmatige ademstilstanden moeilijker wordt, verbruikt het lichaam meer energie en stijgt de lichaamstemperatuur. Bij kinderen kan nachtelijk zweten een symptoom zijn van ziekte. Het is in zulke gevallen raadzaam een huisarts te bezoeken.

Als je slaap wordt belemmerd door nachtelijk zweten, kijk dan eerst naar je eetpatroon en je kleding en beddengoed. Wanneer je na aanpassingen in je leefpatroon nog steeds last hebt van nachtelijk zweten, is het verstandig naar de huisarts te gaan.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: