Emma Emma Kids

Celstructuur

Bij de aanschaf van een schuim- of een latexmatras is het belangrijk om te letten op de celstructuur van het materiaal. Dit kan je zien aan de 'bubbels' of 'gaten' in het schuim.

Hoogwaardig materiaal heeft een open celstructuur. Een open celstructuur zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt nachtelijk transpireren. Omdat het vocht goed kan worden afgevoerd, voelt het matras niet te warm aan.

Bovendien zorgt een open celstructuur ervoor dat de druk van het lichaam goed verdeeld wordt. Matrassen van kwalitatief hoogwaardig traagschuim kunnen zich daarom goed aan het lichaam aanpassen: de lucht van de holle cellen waarop druk wordt uitgeoefend, verspreid zich gemakkelijk naar de omliggende cellen.

Koudschuim staat ook bekend om de open celstructuur, waardoor het ademend vermogen groot is. Koudschuimatrassen van een hoge kwaliteit hebben een lange levensduur. Kuilvorming ontstaat vooral wanneer de celstructuur gesloten is. Na verloop van tijd gaan de cellen kapot, waardoor het matras als het ware inzakt.

Polyether schuim heeft een gesloten celstructuur en is daarom eigenlijk minder geschikt voor een matras. Een matras van polyether schuim past zich niet goed aan het lichaam aan en kan 's nachts erg warm worden.

Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.