Latex

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 

Loading

Aangepast op:  

Loading

Wat is latex?

Latex is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de rubberboom. Het is een soepel materiaal dat als matraskern of als afdeklaag van een ander soort matras gebruikt wordt. Natuurlatex is meestal vermengd met synthetische latex. Als er 40% natuurlatex in het matras is verwerkt, mag het materiaal natuurlatex genoemd worden. Natuurlatex is poreuzer en veerkrachtiger dan synthetische latex.

Wat zijn de voordelen van een een latex matras?

Latex heeft een aantal positieve eigenschappen. Het materiaal is soepel en elastisch, zodat het comfortabel ligt en je het matras goed in combinatie met een verstelbare bodem kan gebruiken. Latex heeft daarnaast een hoog soortelijk gewicht. Die dichtheid geeft het latex een goede veerkracht en een lange levensduur. Bacteriën, huisstofmijten en schimmels voelen zich niet zo prettig in het latex matras. Mensen met allergieën kunnen daarom baat hebben bij dit matras.

Wat zijn de nadelen van een een latex matras?

Zoals elk materiaal heeft ook latex de nodige nadelen. Matrassen of afdeklagen gemaakt van latex worden vaak als relatief warm ervaren. Heb je last van nachtelijk zweten ? Dan is dit matras minder geschikt. Latexmatrassen die voor een groot deel uit natuurlatex bestaan zijn bovendien duur. De prijs is hoog omdat het een natuurproduct is.