🤗 👩 JE HEBT NOG: Bekijk onze aanbieding van de Week

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Latex

Wat is latex?

Latex is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de rubberboom. Het is een soepel materiaal dat als matraskern of als afdeklaag van een ander soort matras gebruikt wordt. Natuurlatex is meestal vermengd met synthetische latex. Als er 40% natuurlatex in het matras is verwerkt, mag het materiaal natuurlatex genoemd worden. Natuurlatex is poreuzer en veerkrachtiger dan synthetische latex.

Wat zijn de voordelen van een een latex matras?

Latex heeft een aantal positieve eigenschappen. Het materiaal is soepel en elastisch, zodat het comfortabel ligt en je het matras goed in combinatie met een verstelbare bodem kan gebruiken. Latex heeft daarnaast een hoog soortelijk gewicht. Die dichtheid geeft het latex een goede veerkracht en een lange levensduur. Bacteriën, huisstofmijten en schimmels voelen zich niet zo prettig in het latex matras. Mensen met allergieën kunnen daarom baat hebben bij dit matras.

Wat zijn de nadelen van een een latex matras?

Zoals elk materiaal heeft ook latex de nodige nadelen. Matrassen of afdeklagen gemaakt van latex worden vaak als relatief warm ervaren. Heb je last van nachtelijk zweten ? Dan is dit matras minder geschikt. Latexmatrassen die voor een groot deel uit natuurlatex bestaan zijn bovendien duur. De prijs is hoog omdat het een natuurproduct is.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: