Emma Emma Kids

Pocketvering

Wat is een pocketveringmatras?

Een pocketvering matras bestaat uit pocketveren, een omlijsting en een afdeklaag.

Pocketveren zijn metalen springveren die apart in stoffen zakjes (de 'pocket') zijn verpakt, zodat de veren niet met elkaar in aanraking komen. Omdat de veren niet met elkaar zijn verbonden, zijn pocketveermatrassen vaak in verschillende zones opgedeeld. In de schouderzone geven de veren dan bijvoorbeeld beter mee dan in de rugzone. Daarom zijn deze matrassen zeer puntelastisch. Hoe hoger het aantal pockets, hoe beter het lichaamsgewicht verdeeld wordt.

De omlijsting van de pocketveren bestaat uit een soort 'bak' van schuim. Deze bak kan van traagschuim of koudschuim gemaakt zijn en helpt de pockets bij elkaar te houden.

De afdeklaag van het matras is belangrijk, omdat deze helpt het lichaamsgewicht over het matras te verdelen. De afdeklaag is vaak gemaakt van wol, paardenhaar, latex of een ander materiaal.

Wat zijn de voordelen van een pocketveermatras?

Pocketveer matrassen worden veel verkocht. Het matras heeft dan ook enige voordelen:

  • De pocketveren zorgen ervoor dat het lichaam op de juiste plaatsen voldoende ondersteuning krijgt.
  • De ruimtes tussen de pockets zorgen ervoor dat het matras goed ventileert. Daarom zijn deze matrassen geschikt voor mensen die veel last hebben van nachtelijk zweten.
  • Een pocketvering matras zorgt voor comfort in verschillende slaapposities

Wat zijn de nadelen van een pocketveermatras?

  • Pocketveer matrassen zijn minder geschikt voor verstelbare bodems.
  • Door de goede ventilatie kan de warmte in het matras minder goed worden opgeslagen. Daarom is het matras niet geschikt voor mensen die het 's nachts snel koud hebben tijdens het slapen.
  • De pocketveren kunnen gaan roesten en er kan metaalmoeheid ontstaan, zodat de veren hoorbaar worden. De levensduur van het matras is daarom vaak minder lang dan van bijvoorbeeld een schuimmatras.
Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.