🤗 👩 JE HEBT NOG: Bekijk onze aanbieding van de Week

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Slaaphouding

De meeste mensen vallen het liefst in hun favoriete slaaphouding in slaap. Maar is dat wel de juiste slaaphouding?

Welke slaaphoudingen zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten slaapposities: op de buik, op de zij en op de rug. Hoe je ook slaapt, het is in ieder geval belangrijk dat de wervelkolom in zijn natuurlijke vorm ondersteund wordt. Dat betekent dat er vanaf de zijkant gezien een lichte kromming is, en van de achterkant gezien een rechte lijn. Een goed kussen en een goed matras zijn daarom onmisbaar!

Buikslapen

Er zijn niet zoveel mensen die het liefst op hun buik slapen, en dat is maar goed ook. Deze slaaphouding kan je namelijk behoorlijk wat rugpijn en nekklachten bezorgen. Omdat het hoofd opzij ligt om te ademen, liggen de nek en de rug tijdens het slapen in een onnatuurlijke houding. Heb je last van deze klachten? Dan is het misschien een goed idee van slaaphouding te veranderen. Slaap jij wel comfortabel in deze positie? Zorg dan voor een plat hoofdkussen, zodat de nek en de rug zoveel mogelijk ontlast worden.

Zijslapen

De zijslapers onder ons zijn in de meerderheid. Het beste is om ontspannen op de zij te liggen met de benen licht opgetrokken en de armen naar voren gericht. Sommige mensen slapen graag opgerold in een foetus houding, maar deze slaaphouding kan leiden tot een ongezonde spanning op het lichaam en benauwdheid. Ook een zijslaper moet opletten bij het kopen van het matras. Het is belangrijk dat het matras zich goed naar het lichaam vormt, want de heupen en de schouders moeten licht in het matras kunnen inzinken. Het kussen kan in deze slaaphouding wat hoger zijn, zodat ook het hoofd goed wordt ondersteund.

Rugslapen

Het slapen op de rug is een gezonde houding, mits je een goed hoofdkussen hebt. Een kussen moet het lichaam voldoende ondersteunen, zodat het hoofd een beetje omhoog ligt en ook de nekwervels in hun natuurlijke kromming blijven liggen. De enige die niet profiteert van deze slaaphouding is je partner: de rugslaper kan behoorlijk snurken!

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: