Emma Emma Kids

Comfortzones

Sommige typen matrassen zijn opgebouwd uit verschillende zones, vaak comfortzones genoemd. Vooral matrassen met pocketvering en matrassen met traagschuim bestaan vaak uit een aantal zones, waarin de veren flexibeler zijn of in het schuim gaten zijn aangebracht. Dat betekent dat het matras in de schouderzone bijvoorbeeld beter meegeeft, zodat het comfort wordt verhoogd.

Er zijn matrassen met 5, 7 of zelfs 9 comfortzones. Deze zones bestaan uit verschillende hardheden. Deze matrassen worden vaak aangeraden bij rugklachten, omdat de belasting bij de schouders en de heupen beter kan worden opgevangen en het lichaam optimaal wordt ondersteund. Comfortzones zijn niet voor iedereen geschikt, omdat de indeling van bijvoorbeeld een 7-zone matras niet bij elk lichaamstype en elke lichaamsbouw past.

Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.