Comfortzones

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/23/22

Aangepast op: 9/22/22

Sommige typen matrassen zijn opgebouwd uit verschillende zones, vaak comfortzones genoemd. Vooral matrassen met traagschuim en matrassen met pocketvering bestaan vaak uit een aantal zones, waarin de veren flexibeler zijn of in het schuim gaten zijn aangebracht. Dat betekent dat het matras in de schouderzone bijvoorbeeld beter meegeeft, zodat het comfort wordt verhoogd en deze lichaamsdelen goede ondersteuning krijgen.

Waarom heeft een matras comfortzones?

Er zijn matrassen met 5, 7 of zelfs 9 comfortzones. Deze zones bestaan uit verschillende hardheden. Deze matrassen worden vaak aangeraden bij rugklachten, omdat de belasting bij de schouders en de heupen beter kan worden opgevangen en het lichaam optimale ondersteuning krijgt. Deze comfortzones bevinden zich meestal bij de schouders en heupen. Daarnaast komen ze ook voor bij het hoofd en nek, bekken en de kniezone. Er wordt vaak ook rekening mee gehouden dat de matrassen gedraaid kunnen worden, zodat je altijd een goede ondersteuning hebt, hoe je ook op je matras ligt.

Sommige typen matrassen zijn opgebouwd uit verschillende zones, vaak comfortzones genoemd. Vooral matrassen met slaaphouding past. Ben jij een zijslaper? Dan is het wel een goed idee om naar de comfortzones te kijken, zodat het je comfort zal vergroten. De schouderzone is hier het belangrijkste. Let bij het vinden van een goed matras bijvoorbeeld op welk soort matras jouw voorkeur heeft, zoals een traagschuim matras, pocketvering matras of een matras met meerdere schuimlagen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken waar jij ondersteuning nodig hebt. Kijk dan goed naar de eigenschappen van verschillende matrassen en waar de comfortzones zich bevinden. Over het algemeen zorgen matrassen die bestaan uit schuim al voor goede ondersteuning en comfort voor je lichaam tijdens het slapen. De comfortzones zijn een extra bijkomstigheid. Mocht je op zoek zijn naar pocketvering matrassen, dan is het wel slim om goed te kijken of de veren goede comfortzones hebben. Zo vind jij het beste matras bij je bed of boxspring en zal je heerlijk gaan slapen!