Boxspring

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/23/22

Aangepast op: 9/22/22

Een boxspring (boxspringbed of boxspring-combinatie) wordt ook wel een hotelbed genoemd, omdat veel hotels voor dit bed kiezen. Een boxspring ziet er goed uit en het is over het algemeeen wat hoger dan een 'normaal' bed. Maar wat is nou eigenlijk een boxspring? En wat is het verschil tussen een boxspring en een normaal bed?

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een type onderstel dat bestaat uit een beklede houten ombouw met pocketveren . De open constructie in boxsprings zorgt voor een goede ventilatie en de veren zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam. Boxsprings worden meestal samen met matrassen en toppers als een complete set verkocht, maar kunnen ook goed met normale matrassen gecombineerd worden. Boxsprings worden dus ook gewoon apart of alleen met matrassen verkocht, zonder de extra accessoires zoals een topmatras . Daarnaast bestaan er ook elektrische boxsprings, waardoor je ook een keuze hebt om je lichaamshouding wat aan te passen of nog de luxe hebt om met extra comfort rechtop in je boxspring te zitten en een boek te lezen voor het slapen. Let er bij elektrische boxsprings wel op dat de matrassen minstens 45 graden kunnen buigen, om te voorkomen dat deze matrassen stuk gaan.

Wat zijn de voordelen van boxsprings?

Boxsprings bestaan meestal uit een omklede houten ombouw ('box') met veren ('springs'), een matras en een topmatras (ook wel topper of topmatras genoemd). Omdat de druk van het lichaam ook wordt opgevangen door de pocketveren in het onderstel, kan het boxspringbed het lichaam goed ondersteunen. Bovendien zorgt de open constructie voor een goede ventilatie. Boxsprings worden vaak gezien als extra goed comfort. Dit geeft dus dat luxe hotelgevoel.

Een goede ventilatie en optimale ondersteuning zijn niet de enige voordelen van een boxspring. Boxsprings kunnen inclusief matras wel 80 cm hoog zijn. Dat maakt het in- en uitstappen uit bed gemakkelijk en comfortabel. Een elektrische boxspring geeft je ook nog de keuze om lekker in je bed te relaxen met een boek of film. Het design en de bekleding van de boxspring maakt het tenslotte tot een ware eyecatcher in de slaapkamer. Slapen in een boxspring is dus niet alleen comfortabel, maar geeft een gevoel van luxe en als je een mooie boxspring uitkiest past het ook nog eens mooi in de slaapkamer.

Boxsprings komen in veel verschillende maten, maar zijn meestal verkrijgbaar vanaf een twijfelaar formaat , dus 120 of 140. Boxsprings in maten voor éénpersoonsbedden zijn minder populair, maar wel te verkrijgen. Vaak wordt er gedacht dat een boxspring te groot en lomp is voor hun slaapkamer door de extra accessoires zoals een hoofdsteun of voetensteun. Gelukkig kunnen bij veel boxsprings deze accessoires verwijderd worden. Dit kan vaak ook al bij de bestelling van de boxspring aangegeven worden.

De Emma Boxspring

De Emma Boxspring beschikt over een pocketvering dat veel ondersteuning biedt. Daarnaast hebben onze boxsprings een hoofdsteun waardoor je lekker in je bed kan relaxen voor het slapen gaan. Het mooie en moderne grijze design van de Emma Boxspring geeft je slaapkamer meteen een boost. De boxsprings zijn verkrijgbaar vanaf maat 140x200. Voor het complete comfort en jouw perfecte slaap te creëren raden we de Emma Original en Emma Topper erbij aan.