🤗 👩 JE HEBT NOG: Bekijk onze aanbieding van de Week

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Topper

Een topper (ook wel topmatras, oplegmatras of opdekmatras genoemd) is een dun matras dat bovenop het matras wordt gelegd. De laatste jaren wint de matrastopper aan populariteit, maar wanneer heb je een topper nodig en voor welke topper kan je dan het beste kiezen?

Waarom een topper?

Er zijn allerlei redenen om een topmatras aan te schaffen. Zo zorgt een topmatras voor extra comfort als het eigen matras niet (meer) zo comfortabel slaapt. Maar pas op: als er al een kuil in het matras zit, kan je beter gelijk voor een nieuw matras kiezen. Een oud matras blijft ook met een topper nog steeds een oud matras en met een topmatras ventileert het matras vaak minder goed. Een andere reden om voor een topper te kiezen is dat het gemakkelijker schoon te houden is dan een matras. Je kan een tweepersoons topmatras zonder hulp keren of draaien. Ook is de hoes is gemakkelijk uit te wassen, wat de hygiëne natuurlijk ten goede komt. Tot slot hebben toppers het voordeel dat je op twee losse matrassen kunt slapen, zonder last te hebben van een kier of gleuf in het midden.

Een topmatras is bij een boxspringbed vaak wel nodig. Een boxspringbed wordt vaak met gevederde boxen, een matras en een topper geleverd, waarbij het matras zorgt voor de ondersteuning en de topper voor het comfort.

Welk soort topper kies ik?

Ben je net op zoek naar een topper, maar twijfel je nog welke? Als het matras aan de harde kant is en je een betere drukverdeling zoekt, kies dan voor traagschuim of latex . Een warme slaper kan juist beter voor koudschuim of wol kiezen, omdat deze materialen het lichaam koel houden. Een wollen dekmatras is geschikt voor mensen die van natuurlijke materalen houden, maar geeft wel een aparte geur af. Er zijn tenslotte ook topmatrassen van polyether te koop. Dat is de goedkoopste, maar niet de meest comfortabele optie en eigenlijk alleen geschikt als je slechts zelden op slaapt, zoals bijvoorbeeld in een caravan of een boot.

De Emma topper is voor alle slapers geschikt. De topper is keerbaar en heeft een zachte en een stevige kant, die beide goed ventileren.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: