Rugpijn

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 

Loading

Aangepast op:  

Loading

Vaak wordt er een nieuw matras aangeschaft om aanwezige rugpijn bij het slapen te verminderen. Soms krijgen mensen juist rugklachten van een nieuw matras. Wat houden deze rugklachten precies in? En wat kunnen we eraan doen om dit op te lossen of te voorkomen?

Pijn in de onderrug

Heb je last van je onderrug tijdens het slapen? Dit zou kunnen betekenen dat je heupen en bekken te ver in het matras zakken, en het matras daardoor dus te zacht is. Dit kan je oplossen door een harder matras te kopen of een harde topper over je matras heen te doen. Dit zou het matras wat steviger maken en je wervelkolom recht houden. Let er hier wel op dat je niet een te hard matras kiest, want dit kan niet voor goede ondersteuning zorgen op de lichtere punten van je lichaam.

Pijn in de bovenrug

Heb je veel rugpijn in je bovenrug bij het slapen? Dit kan het gevolg zijn van je schouders die niet ver genoeg inzakken tijdens het slapen. Hierdoor ligt je wervelkolom niet in een natuurlijke houding en hier kan je veel last van krijgen. Dit komt vooral veel voor bij zijslapers . Zoek dan naar een matras die je redelijk goed laat inzakken. Maar pas op, niet te veel! Daarnaast zijn matrassen die comfortzones bij de schouders/rug bieden erg belangrijk. Een zachte topper kan ook goed helpen.

Rugpijn bij nieuw matras

Heb je een nieuw matras aangeschaft en begin je rugklachten te krijgen na het slapen? Dit hoeft niet per se te betekenen dat je een verkeerd matras gekocht hebt! Je lichaam moet erg wennen aan een nieuw matras. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je als zijslaper altijd op een hard matras gelegen hebt en je wervelkolom daardoor altijd scheef lag. Bij een nieuw matras kan je wervelkolom eindelijk goed liggen, maar daar moet je lichaam toch aan wennen. Dit wennen duurt gemiddeld zelfs 3-6 weken! Daarom biedt Emma ook het 100 nachten proefslapen aan. Je hebt natuurlijk wel recht op een goed wenproces!