Matrasbeschrmer

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/30/22

Aangepast op: 9/22/22

Matrasbeschermer

De naam matrasbeschermer zegt het eigenlijk al. De matrashoes beschermt je matras. Toch kunnen er verschillende verwarringen ontstaan. Wat is het verschil van een normale matrashoes en een matrasbeschermer? Tegen wat wordt het matras precies beschermt? Wij beantwoorden deze vragen voor je.

Wat is een matrasbeschermer?

Laten we eerst deze vraag behandelen. Een matrasbeschermer - ook wel 'matrasdek' genoemd - is een extra strakke hoes die je om je matras heen doet. Het is als het een ware een soort extra huid om het matras heen. Hierdoor wordt het matras beschermt tegen meerdere kwetsbaarheden.

Tegen wat wordt het matras precies beschermt?

Zo wordt je matras beschermt tegen beschadiging en slijtage die kunnen gebeuren als gevolg van het schuren van het matras tegen het bed frame, de muur of de grond. Daarnaast is de matrasbeschermer heel goed voor huisstofmijt en allergieën. Allergenen afkomstig van huisstofmijten worden niet makkelijk toegelaten en opgeslagen in het matras. Daarnaast worden goede matrasbeschermers gemaakt van speciaal materiaal met micro-organismen die vocht verminderen en daardoor allergische reacties voorkomen. Dit materiaal zorgt er ook voor dat het waterdicht en ventilerend is. Zo krijg je dus een lekker koel matras zonder vochtigheid. Al deze eigenschappen zorgen voor een extra hygiënisch matras.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en matrashoes?

Er kunnen wat verwarringen ontstaan tussen een matrashoes en matrasbeschermer. Dat is begrijpelijk, omdat ze allebei een paar dezelfde functies hebben. Zowel de matrasbeschermer als de matrashoes - ook wel ' tijk ' genoemd - zorgt voor het opvangen van vocht. De matrashoes zit echter standaard om de inhoud van je matras. Bij sommige matrassen zit de tijk vast, en bij andere matrassen is het afritsbaar zodat het gewassen kan worden. Daarnaast heeft de matrashoes ook een beschermende functie, maar dan alleen vanaf de boven- en zijkanten. Een matrashoes neemt ook vocht op, maar heeft niet de vochtregulerende werking van een matrasbeschermer. Ook gaat een matrasbeschermer (meestal) strak om het hele matras heen, en kan je vaak dichtritsen, terwijl je een matrashoes om de hoeken van het matras heen vouwt. Een matrasbeschermer is dus veel meer bedoeld om echt het matras te beschermen, en de matrashoes is een extra laag voor comfort en kleine bescherming.

De Emma SmartSleeve

Emma biedt ook een matrasbeschermer, namelijk de Emma SmartSleeve . Deze Emma matrasbeschermer heeft vele voordelen. De structuur van de vezels in de matrasbeschermer perfect vocht af en is het waterdicht. Zo blijft je matras altijd droog en heb je nooit last van een vochtig en klam ligoppervlak. Daarnaast heeft innovatieve 3D techniek een ventilerende functie, en zal je het altijd lekker koel in bed hebben. De Emma SmartSleeve is 100% probiotisch, wat betekent dat het vocht nog extra verminderd wordt en het helpt allergische reacties te voorkomen. Ook mensen met een huisstofmijtallergie kunnen hier rustig op slapen door de structuur van de Emma matrasbeschermer.

Natuurlijk beschermt de Emma SmartSleeve matrasbeschermer je matras van alle beschadiging en slijtage. Onderhouden is ook geen probleem: je kan je Emma SmartSleeve gewoon op 60°C graden wassen. Dit zorgt voor de optimale hygiëne in je bed!