Veelgestelde vragen
over de Emma babymatras

 • Heeft de Emma babymatras één hardheid?

  Een baby moet niet op een te zachte matras liggen. Daarom hebben wij bij de Emma babymatras voor één stevige hardheid gekozen, die precies is afgestemd op de behoeften van baby‘s en peuters. Zo zakt het kind niet te diep in de matras weg, maar wordt het optimaal ondersteund. Zo kan de wervelkolom van de baby zich goed ontwikkelen.

 • Tot welke leeftijd is het Emma babymatras geschikt?

  Dat is afhankelijk van de lengte van je kind. De Emma babymatras is in de maten 60x120 en 70x140 verkrijgbaar. De matras is daarom geschikt voor de meeste kinderen tussen 0 en 5 jaar.

 • Is het Emma Kids babymatras vrij van schadelijke stoffen?

  De gezondheid van je kind is voor ons het allerbelangrijkste. Daarom is de Emma Kids matras op verschillende schadelijke stoffen gecontroleerd. De matras heeft meerdere keurmerken die je verzekeren dat de matras op geen enkele manier schadelijk is voor de gezondheid. Het FKT certificaat geeft aan dat de gebruikte materialen geen allergische reacties veroorzaken, hierop is de babymatras medisch getest. Daarnaast bevat de matras niet meer ftalaten dan wettelijk is toegestaan, wat wordt gegarandeerd door het LGA keurmerk. Het label Emissionsklasse A verzekerd dat het koudschuim in de Emma babymatras op vluchtige organische stoffen is gecontroleerd en geen kankerverwekkende of gehalogeneerde organische verbindingen bevat. De matras heeft ook het Oeko-Tex Standaard keurmerk, wat garandeert dat de gebruikte stoffen niet schadelijk zijn en geen optische bleekmakers bevatten.

 • Waarom is de Emma babymatras een veilig matras?

  Veiligheid gaat voor alles, vooral bij de Emma kindermatras. Daarom hebben wij de tijd genomen om de babymatras te ontwikkelen. Het veiligheidsaspect staat daarbij voorop. Dat betekent dat de matras van stevig koudschuim gemaakt is, zodat het kind een goede ondersteuning heeft. Ook zorgt dit ervoor dat het kindje niet zomaar onder de matras kan raken. De verstevigde zijkanten zorgen ervoor dat je kind niet met het voetje tussen de matras en het bedframe kan glijden. De rits heeft geen treklipje, zodat een kind niet met de rits kan gaan spelen. De matras is bovendien vrij van schadelijke stoffen. Tijdens het transport wordt de matras in een stoffen hoes verpakt, zodat het niet in contact komt met de plastic verpakking. Speciale luchtkanalen zorgen voor een extra goede ventilatie. Op deze manier slaapt je kind in de best mogelijke slaapomgeving.

 • Hoe gaat de bezorging?

  De matras wordt in de laatste stap van de productie opgerold en in een stoffen hoes verpakt. Door deze stoffen verpakking komt de matras niet met plastic in contact. Daarna wordt de matras vacuüm gezogen, in folie gerold en in een compacte kartonnen doos verpakt. Als de matras klaar is om verzonden te worden, krijg je van ons een verzendbevestiging met een track&trace code. De xmatras wordt per pakketpost verzonden en door DPD bezorgd.

 • Hoe werkt het 100 nachten uitproberen?
  Heel simpel. Je kan de Emma babymatras binnen 100 dagen retourneren. Neem dan contact op met onze klantenservice (service@emma-matras.nl), zodat wij een retourafspraak met je kunnen maken.
 • Hoe kan je het Emma babymatras reinigen?

  Kindermatrassen krijgen nogal wat te verduren. Speeksel, urine en zweet kunnen de hoes flink verontreinigen, maar je kan de matrashoes van de Emma Kids babymatras gemakkelijk verwijderen en schoonmaken. Reinig de hoes regelmatig, zodat schimmels en bacteriën geen enkele kans krijgen. Om de matras proper te maken, open je de matras met de rits en verwijder je het medisch geteste dubbeldoektijk. Deze kan op 60 graden gewassen worden. Kleine vlekken kan je ook met een beetje water en een licht schoonmaakmiddel verwijderen.

 • Past de Emma babymatras in elk bed?

  De Emma babymatras past in elke soort ledikant, mits de maat van het kinderbed bij de matras past. Het is belangrijk dat de ledikant niet te groot is voor de matras. De Emma babymatras is in de maten 60x120 cm en 70x140 cm beschikbaar. De maximale binnenmaat van de ledikant mag dan niet groter zijn dan 63x123 cm of 73x143 cm.

Alle vragen over Emma

 • Bestellen
 • Verzending
 • Proefslapen
 • Betalen
 • Goed om te weten
 • Hoe maak ik een eigen account aan?

  Een account aanmaken is heel eenvoudig. Zet tijdens het bestelproces bij 'persoonlijke gegevens' een vinkje bij “Ja, ik wil een klantenaccount aanmaken”. Het is ook mogelijk om in de footer van de website op 'Mijn account' te klikken en daar een account aan te maken. Eerdere bestellingen kan je gemakkelijk aan dit account koppelen.

 • Hoe kan ik een bestelling storneren?

  Het kan gebeuren dat je per ongeluk een foutje maakt tijdens de bestelprocedure. Je kan dan de bestelling weer storneren door onze klantenservice een email te sturen met in het onderwerp 'storno' of 'stornering'. Vermeld in de e-mail altijd het bestelnummer.

 • Hoe neem ik contact met jullie op?

  Je kan per telefoon (020-8081173), chat of e-mail (service@emma-matras.nl) contact opnemen met de klantenservice. Ons team van experts beantwoordt alle vragen rondom het matras, het bestelproces en onze website.

 • Waar kan ik de kortingscode invullen?

  De kortingscode kan je invullen zodra het artikel in de winkelwagen is gelegd. Je vindt dan bij de stap 'kassa' onder het totaalbedrag een veld waar je de code kan invullen. De korting wordt verrekend zodra je op 'kortingscode gebruiken' hebt geklikt.

Stond je vraag er niet tussen?
Wij staan altijd voor je klaar!

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: