U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

TIJDENS DE WINTER SOLDEN TOT 55% KORTING! WEES ER SNEL BIJ, HET IS BIJNA AFGELOPEN! ZIE DE AANBIEDINGEN

BEPERKT AANBOD
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op je eerste bestellling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestellling!

Emma van A tot Zzz alles wat je moet weten over Emma

De Matrassen

Deze vragenlijst heeft alles te maken met de Emma Matrassen. Kijk lekker rond!

Over De Emma Matrassen

 • Waarom is de Emma Original zo vaak als beste uit de test gekomen?

  Een Emma Original Matras bestaat uit: hoogwaardig HRX schuim, traagschuim en een toplaag gemaakt van Airgocell®. Emma ziet bewust af van een klassieke hardheidsverdeling, omdat Emma gelooft dat een goed matras zich aan elk lichaam zou moeten aanpassen. Daarom heeft Emma een unieke structuur opgebouwd die ongeacht lichaamstype en slaaphouding zorgt voor een optimale nachtrust. De samenstelling van de hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat Emma een hoge puntelasticiteit heeft en zich daarom perfect naar het lichaam vormt. Omdat de matras tegelijkertijd de nodige ondersteuning biedt, blijft de wervelkolom comfortabel recht. De innovatieve toplaag van Airgocell®schuim heeft een gel-achtige structuur, zodat de verschillende lichaamsdelen optimaal ontlast worden. Het ademend vermogen zorgt bovendien voor een verkoelend en droog effect. Alle schuimsoorten worden volledig door ervaren producenten vervaardigd en zijn daarom duurzaam en van een hoge kwaliteit.

 • Van welke materialen is de Emma Matras gemaakt?

  Een Emma Original matras bestaat uit hoogwaardig HRX-schuim , traagschuim en een toplaag gemaakt van Airgocell® schuim. HRX-schuim zorgt voor de ondersteunende basis. Traagschuim verdeelt je gewicht op de beste mogelijke manier en maakt de matras extra comfortabel. De Airgocell® schuimlaag verlicht je pijnlijke drukpunten. Daarnaast ademt het en blijft het daardoor koel en droog.

 • Hoe hoog is een Emma Original?

  De Emma Original Matrassen zijn 25 centimeter hoog.

 • Kan ik een normaal hoeslaken gebruiken?

  De meeste hoeslakens passen gewoon om de Emma Matras heen. De Emma Hoeslakens zijn speciaal gemaakt voor onze matrassen. Wil je het dus meteen helemaal goed doen, neem dan een kijkje bij onze hoeslakens en ander beddengoed .

 • Hoe stevig is een Emma Original?

  Bij de Emma Original zorgt de toplaag van Airgocell®schuim (4cm) voor een zacht gevoel en laat het lichaam geleidelijk inzakken. Daarom krijg je geen last van vervelende drukpunten. Het HRX-schuim geeft de stevigheid die je lichaam nodig heeft. Zo vormt de Emma Original een matras met de juiste balans in stevigheid en tegelijkertijd een zacht gevoel.

 • Hoeveel weegt een Emma Matras?

  Het gewicht van de Emma Original is afhankelijk van het formaat. Hier vindt je een overzicht:

  • 80 X 200 X 25 cm = 13,74 kg
  • 90 X 200 X 25 cm = 15,41 kg
  • 100 X 200 X 25 cm = 17,08 kg
  • 120 X 200 X 25 cm = 20,41 kg
  • 140 X 200 X 25 cm = 23,75 kg
  • 160 X 200 X 25 cm = 27,08 kg
  • 180 X 200 X 25 cm = 30,42 kg
  • 200 X 200 X 25 cm = 33,75 kg

 • Komen de matrassen in één hardtegraad?

  Door de combinatie van de schuimlagen past de Emma Matras zich aan elk lichaam aan. Hierdoor is de matras voor elk lichaam goed, en komt het in één hardtegraad.

 • Hoeveel gewicht kunnen de matrassen dragen?

  De matras is zo opgebouwd, dat Emma zich perfect aan ieder lichaam tussen de 50 en de 130 kilo aan kan passen. Emma verdeelt het gewicht gelijkmatig over de matras en ondersteunt de verschillende lichaamsdelen daarom perfect. Als je zwaarder of lichter bent, kan het zijn dat de matras je niet de perfecte ondersteuning biedt.

 • Welke certificaten heeft de Emma Matras?

  Alle materialen die worden gebruikt bij de Emma Original hebben het Öko-Tex 100 certificaat (eerste klasse). Dit keurmerk wordt alleen toegekend als het product vrij is van schadelijke stoffen. De eerste klasse is de hoogst mogelijke klasse, wat betekent dat de matras zelfs voor baby's geschikt is.

 • Zijn de matrassen vegan?

  Ja, onze matrassen zijn 100% vegan en bevatten geen dierlijke bestanddelen.

 • Heeft het schuim een geur?

  De Emma Original wordt speciaal voor jou gemaakt en daarom rechtstreeks uit de fabriek verzonden, dus het kan zijn dat de matras wat 'nieuw' ruikt, net zoals een gloednieuwe auto ook altijd een bepaald geurtje heeft. De matras voldoet aan de allerstrengste veiligheidsnormen, dus deze geur betekent niet dat de matras schadelijk is voor de gezondheid.

 • Zijn de Emma matrassen medische matrassen?

  De Emma matrassen zijn geen medische matrassen, maar hebben al bewezen dat het de nek- of rugpijn van vele klanten heeft verholpen. Rug- en nekklachten kunnen echter veel verschillende oorzaken hebben en de klachten kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij de Emma Original 100 nachten uit te proberen en vast te stellen of de klachten verminderen. Wij horen graag van je of Emma ook bij jou heeft geholpen!

 • Zijn de matrassen vuurbestendig?

  De Emma matrassen zijn niet behandeld om brand tegen te gaan. De matrassen zijn wel door de Consumentenbond getest op brandveiligheid en is veilig bevonden.

 • Wat wordt er gedaan met geretourneerde matrassen?

  Wij krijgen af en toe een matras retour, dat is geen enkel probleem. De retour gestuurde matrassen worden gedoneerd, gerecycled of gereinigd en als refurbished matras opnieuw verkocht. Als je een Emma Matras bestelt, weet je dus zeker dat jouw matras helemaal nieuw is.

Voor Wie

 • Wat nou als mijn partner en ik verschillende slaapvoorkeuren hebben?

  Dat is geen probleem! De verschillende schuimlagen in de matras passen zich precies op elk lichaams- en slaaptype aan. Je zakt beiden licht in de matras, en zal hierdoor niet makkelijk naar elkaar toe rollen (tenzij je dat natuurlijk graag doet). Door de puntelasticiteit en drukverdeling beweegt de matras niet veel mee/na als je partner draait in bed. Kortom, van je bewegende partner zal je niet veel last hebben!

 • Zal de matras mijn nek-/rugpijn verhelpen?

  Rug- en nekklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben en de klachten kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij Emma Original 100 nachten uit te proberen en vast te stellen of de klachten verminderen. Wij horen graag van je of Emma ook bij jou heeft geholpen!

 • Voor welke slaapposities zijn de matrassen geschikt?

  De combinatie van de drie verschillende schuimlagen zorgt voor goede ondersteuning en past zich precies aan je lichaam aan, de Emma Matras is daarom perfect voor elke slaappositie. Zo biedt het voor de rug- en buikslapers goede ondersteuning, en worden de drukpunten goed verlicht voor de zijslapers met behulp van traagschuim en de schouderzones. Je wervelkolom zal altijd in een natuurlijke positie blijven.

 • Waarom is de matras perfect voor iedereen?

  De combinatie van de drie verschillende schuimlagen zorgt voor goede ondersteuning en past zich precies aan je lichaam aan, de Emma Matras is daarom perfect voor elke slaappositie. Zo biedt het voor de rug- en buikslapers goede ondersteuning, en worden de drukpunten goed verlicht voor de zijslapers met behulp van traagschuim en de schouderzones. Je wervelkolom zal altijd in een natuurlijke positie blijven.

 • Kan ik een speciale maat aanvragen?

  Op dit moment hebben wij nog niet alle maten in ons assortiment en is het helaas niet mogelijk om een speciale maat te laten produceren. Wel zijn we bezig met de ontwikkeling van andere lengtematen. Wanneer we deze nieuwe lengtes in ons assortiment opnemen, kunnen we op dit moment helaas nog niet zeggen. We kunnen je een email sturen als het zover is. Laat je het ons weten of je graag op deze mailinglist wilt staan?

 • Moet ik voor mij en mijn partner twee losse matrassen kopen, of één groot matras?

  Of twee keer één eenpersoonsmatras of een enkel tweepersoonsmatras de beste keuze is, hangt af van het type bed en je persoonlijke voorkeur. Als je een bed hebt met twee verstelbare bodems, dan zijn twee enkele matrassen de beste keuze. Wat betreft de slaapkwaliteit merk je eigenlijk weinig verschil. Je zakt beiden licht in de matras, zodat je niet naar elkaar toe zal rollen. Bij het draaien beweegt de matras niet lang na, dus van een woelende partner merk je weinig. Bovendien hebben de materialen een lange levensduur, zodat er geen kuil zal ontstaan.

  Wat je dan uiteindelijk prettig vindt, is daarom echt een kwestie van persoonlijke smaak. Als je een gleuf tussen de matrassen niet prettig vindt, kan je ervoor kiezen er een Emma Topper bij te bestellen. Tenslotte, zorgt een topper ervoor dat opmaken van het bed gemakkelijker verloopt en dat de matras langer schoon en fris blijft.

Erop Slapen

 • Hebben de matrassen een topper nodig?

  De Emma Matras is zo gemaakt, dat een extra topper niet nodig is. De matras zal zich precies aan je lichaam aanpassen. De Emma Topper is natuurlijk wel een perfecte aanvulling om je matras langer mee te laten gaan en extra fris te houden.

 • Hebben de matrassen een hoes nodig?

  Omdat de Emma Matrassen al met een prettig zachte bekleding wordt geleverd, is er geen extra matrasbescherming nodig. Je kan natuurlijk wel een hoeslaken over de Emma doen, maar je kan ook direct op de Emma Matras slapen. Het is ook niet noodzakelijk om een matrastopper, matrasoplegger of matrasbeschermer er nog extra bij te kopen. De Emma Matras biedt met drie verschillende lagen voldoende comfort.

 • Kan ik een extra matrashoes bestellen?

  Het is mogelijk om een Emma Matrashoes voor de Emma Matras los te bestellen. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Het is ook mogelijk om de Emma Matras extra te beschermen met de Emma Matrasbeschermer.

 • Past de matras in elk bed en op elke ondergrond?

  Ja, de Emma matrassen passen uitstekend op een boxspringbed. De matrassen kunnen overigens ook op een lattenbodem gelegd worden, in een normale bedombouw, op pallets of op de grond: alles is mogelijk, mits de ondergrond schoon en droog is.

 • Ik vind het O2 matras te hard of te zacht. Wat kan ik doen?

  We raden je aan om je lichaam minstens 3-6 weken aan het matras te laten wennen. Als je dit al hebt geprobeerd, kan je contact opnemen met onze klantenservice . Wij kunnen je dan namelijk een gratis comfortlaag aanbieden die je matras wat zachter of steviger maakt. Uiteraard mag je het matras altijd nog binnen 100 dagen retourneren, ook nadat je de comfortlaag hebt uitgeprobeerd. Wanneer je besluit een comfortlaag te proberen ontvang je 14 nachten extra proefslapen vanaf het moment dat je de comfortlaag ontvangt.

Onderhoud

 • Hoe pak ik mijn matras uit?

  Je matras zal opgerold en vacuüm verpakt geleverd worden. Zodra je de matras uit de doos haalt, kan je het plastic met het bijbehorend mesje opensnijden. Als je de matras vervolgens uitrolt en de matras op je bed neerlegt, zal de matras ongeveer 30 minuten nodig hebben om in z'n vorm te komen. Hierna kan je er al direct op slapen!

 • Kan ik mijn matras wassen?

  De matrashoes van de Emma matrassen kunnen gewoon in de wasmachine. Rits de matrashoes aan de bovenkant open en maak het bovendeel los van het onderste gedeelte. De witte bovenkant kan op 60 graden gewassen worden, het grijze deel op 40 graden. Aangezien het materiaal nauwelijks vocht vasthoudt, komt de hoes bijna droog uit de wasmachine. Kleine vlekken kan je met een mild wasmiddel met de hand verwijderen.

 • Moet ik de matras draaien of keren?

  De Emma Original kan prima worden gedraaid. De anti-slip onderkant moet daarbij altijd aan de onderkant liggen, keer Emma dus niet op de kop. Daarnaast horen de schuimluigen op de juiste volgorde te liggen voor de juiste werking.

 • Kan de matras op een (elektrische) verstelbare bodem?

  De matras kan zonder problemen gebogen worden tot een hoek van 45 graden. Dit betekent dat een Emma ook op een verstelbare bodem gelegd kan worden. Een boek lezen in bed of lekker televisie kijken is dus geen enkel probleem.

 • Kan ik een elektrisch deken gebruiken bij de matras?

  Het is geen probleem om op de Emma Matras een elektrische deken te gebruiken. Echter, kan het wel zijn dat de matras wat zachter wordt dan normaal, omdat traagschuim in de matras reageert op warmte. Het is daarom aan te raden dit in de gaten te houden.

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: