🤗 👩 JE HEBT NOG: Bekijk onze aanbieding van de Week

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Polyester

Wat is polyester?

Polyester behoort tot de familie van polymeren, die in het dagelijks leven in kunststoffen worden aangetroffen. Voor de meesten van hen zijn polyester vezels gecombineerd in textiel, bijvoorbeeld in veel T-shirts en natuurlijk in deze 70's polyester pakken. Polyester werd in 1941 gemaakt door Britse wetenschappers John Rex Whinfield en JT Dickson. Om polyester te produceren, wordt het beroemde waterspinnen gebruikt. De polymeren worden onder warmte gesmolten en vervolgens geperst. Dit creëert een fijne vezel die later aan kleding of andere producten wordt toegevoegd. Afhankelijk van de productiemethode, kunnen deze vezels duurzamer zijn.

Eigenschappen van polyester

Een groot voordeel van polyester is de duurzaamheid en het onderhoudsgemak (gemakkelijk te wassen en droogt snel). Veel polyesterweefsels kunnen op 60 graden worden gewassen. Het is altijd het beste om de wasinstructies te volgen. In de wasdroger mag de polyester niet te hard worden gedroogd, omdat deze bij hoge temperaturen kan bederven. Polyester is een praktisch materiaal dat moeilijk scheurt. Strijken is niet nodig. Het polyesterweefsel zorgt voor luchtcirculatie en ademhaling van de huid. Polyester is geschikt voor sportkleding en beddengoed. Een ander kenmerk van polyester is dat het warmte vasthoudt en bijzonder zacht is. Het Emma-matrashuis is gemaakt van polyestervezel om de matras te beschermen tegen vocht.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: