U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

Babymatras

Ben je in blijde verwachting? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar goede tips en informatie over het nieuwe matras voor je baby. In het eerste jaar slaapt een baby wel 6000 uur. Het is dus belangrijk dat een babymatras veilig en comfortabel is, zodat je zelf ook lekker kan slapen. Maak goed gebruik van onze volgende tips!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een babymatras?

1. Stevigheid en materiaal van babymatrassen

Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een matras voor je baby. In de eerste plaats moet de kern van het matras vlak en stevig zijn, zodat de baby voldoende ondersteuning krijgt van het matras. Voor de veiligheid van het kindje is namelijk het belangrijk dat het hoofd niet wegzakt in het matras tijdens het slapen. Babymatrassen van polyether zijn misschien een goedkope keuze, maar bieden niet altijd de nodige stevigheid en veerkracht. Een babymatras van HRX en Safesleep schuim biedt deze stevigheid bijvoorbeeld wel.

2. Ventilatie van babymatrassen

Babymatrassen moeten in verband met de veiligheid van je baby ook voldoende kunnen ventileren . Zoek daarom een ademend matras dat lichaamsvocht en warmte afvoert, zodat er geen enkele kans bestaat dat je baby overhit raakt tijdens het slapen. Dat wordt namelijk gezien als mogelijke oorzaak voor wiegendood. Een pocketvering matras is een wat minder goede keuze. Deze matrassen ventileren weliswaar goed, maar voeren de warmte en vocht van een baby onvoldoende af. De kans op bacteriegroei en schimmelvorming is daarom groter.

3. Hygiëne van babymatrassen

Bacteriën en schimmels kunnen schadelijk zijn voor een baby. Dat is de reden dat je altijd voor een nieuw matras moet kiezen. Houd het matras fris en hygiënisch door de tijk regelmatig te wassen. Kies daarom wel voor een matras met een afritsbare tijk dat op minimaal 60 graden in de wasmachine gewassen kan worden. Haal het matras ook regelmatig uit de wieg of het ledikant van de baby om het te laten luchten.

4. De maat van babymatrassen

De maat van het kindermatras is ook belangrijk. Als het matras te groot is voor de wieg, kan je kind met een voetje of handje klem komen te zitten tussen het matras en de ledikant. Gebruik voor de veiligheid van je baby daarom een bed dat niet meer dan 3 centimeter langer of breder is dan het matras. De meest gebruikte lengtes van deze matrassen zijn 120 en 140 centimeter. Daarnaast zijn deze matrassen vaak 60 of 70 centimeter breed. Dit zou groot en ruim genoeg moeten zijn voor je baby. Emma heeft babymatrassen beschikbaar in de maten 60x120 en 70x140.

5. Keurmerken van babymatrassen

Tenslotte is het ook altijd raadzaam te letten op de keurmerken wanneer je een babymatras koopt. Een goed keurmerk is het OEKO-TEX Standard 100 . Matrassen die in de eerste klasse getest zijn, bevatten geen schadelijke stoffen en is dus ook voor een baby geschikt. Het Emma babymatras is op schadelijke stoffen getest en heeft daarom dit keurmerk (certificaatnummer 16.0.93305).

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: