Après Ski

TOT 50% KORTING

Aanbieding van de Week
00
Dagen
00
Uur
00
Minuten
00
Seconden
5% korting op jouw eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling!

Slaaptekort

5 signalen dat je je matras moet vervangen

We vergeten het weleens, maar we spenderen een derde deel van ons leven op een matras. Het is daarom belangrijk dat je matras lekker ligt en de juiste ondersteuning geeft aan je rug. Is dit niet het geval, dan gaat dit ten koste van je nachtrust. Je kunt tevens rugpijn, nekpijn of slapende ledematen krijgen.

Hoe weet je nu of je huidige matras nog goed voor je is? Loop de volgende signalen eens goed na en bepaal of jij aan een nieuw matras toe bent.

Je hebt je matras al heel wat jaren

Zelfs de beste matrassen verliezen na een aantal jaren hun kwaliteit. De maximale levensduur van een matras is meestal zo´n 8 tot 10 jaar. Natuurlijk hangt dit ook samen met de kwaliteit en het materiaal van je matras. Een schuimmatras gaat bijvoorbeeld langer mee dan een matras met pocketvering. Daarnaast moet je je realiseren dat de techniek mogelijk alweer flink verder ontwikkeld is in vergelijking met de periode dat jij je matras kocht. Zo heeft het gebruik van koudschuim en HRX schuim ervoor gezorgd dat de levensduur van matrassen langer is geworden en hygiëne is verbeterd. Ga daarom eens na hoe oud je matras eigenlijk is; de tijd gaat vaak sneller dan je denkt!

Je hebt rugklachten

Als je matras ouder wordt, gaan de ondersteuning en veerkracht die het biedt langzaam achteruit. Dat gebeurt vaak zelfs al wat eerder dan de 8 of 10 jaar. Daardoor wordt het comfort ongemerkt steeds iets minder. Je kunt hierdoor rugklachten krijgen, zonder dat je duidelijk merkt dat dit aan het matras ligt! Vertrouw dus op je lichaam: wanneer je wakker wordt met rugpijn, dan krijgt jouw rug waarschijnlijk niet de ondersteuning die nodig is!

Zo moet je slapen

Je slaapt slecht of onrustig en wordt vaak moe wakker

Onrustig slapen of moe wakker worden, kunnen een teken zijn dat je een matras hebt dat niet (meer) bij je past. Een matras dat eigenlijk niet meer zo comfortabel ligt, kan ervoor zorgen dat je niet in slaap kunt komen of veel draait in je slaap. Maar hoe weet je dan of je matras bij je past? Dit kun je checken. Wanneer je op je rug ligt, moet je hele rug (dus ook je onderrug!) contact houden met het matras. Een andere simpele test, is de volgende. Als je op je zij ligt, moet je wervelkolom in een rechte lijn lopen. Vraag eens of iemand wil kijken of dat bij jou inderdaad het geval is als je op je zij ligt!

Je matras is niet meer zo schoon en hygiënisch

Je denkt er liever niet over na, maar doordat we zweten in onze slaap, verliezen we gemiddeld zo´n kwart tot halve liter vochtper nacht! Je matras stoot een deel af, maar naarmate je matras ouder wordt, wordt deze functie minder en neemt het steeds meer vocht op. Ook kunnen zich na verloop van tijd tot wel 1 miljoen huisstofmijten in je matras nestelen, naast andere schimmels en bacteriën… Soms kun je zien aan je matras dat het niet meer zo hygiënisch is, bijvoorbeeld door vlekken, maar dit is niet eens altijd even goed zichtbaar. Het is vanuit hygiënisch oogpunt hoe dan ook verstandig om je matras op tijd te vernieuwen!

Nieuw matras?

Herken je 1 of meer van de genoemde signalen? Dan is het tijd voor een nieuw matras! Weet je niet goed waar te beginnen? De Consumentenbond doet regelmatig matrassen tests. Kijk eens welk matras bij hen als beste getest uit de bus is gekomen en ontdek of dit matras bij je past!

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Emma online bestellen
Bestel Emma nu
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: