Bonellvering

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/23/22

Aangepast op: 9/22/22

Als je op zoek bent naar het beste matras voor jou, of het ideale bed, dan kom je er achter dat een matras niet zomaar een matras of een bed is. Het kan uit vele verschillende materialen bestaan. Een van die materialen voor een matras op bed is bonellvering.

Wat zijn Bonell veren?

Bonell veren lijken op springveren en worden als vulling van bedden en matrassen gebruikt. Soms wordt bonellvering door elkaar gehaald met pocketvering . Een bonell veer is meestal van staaldraad gemaakt en conisch van vorm. De zandloper-achtige vorm zorgt ervoor dat de weerstand progressief is. Dat betekent dat bij een hogere belasting de veren meer weerstand geven en dus ondersteuning bieden. In matrassen wordt een bonellvering meestal gecombineerd met een toplaag van bijvoorbeeld traagschuim - wat nog meer ondersteuning biedt - , koudschuim of latex . De bonellvering in een matras wordt ook wel binnenvering genoemd.

Een bonell veer is al in de 18 eeuw ontwikkeld. Toen werden dit type veren vooral gebruikt in meubilair en paardenkoetsen om het comfort te verhogen. Nu vind je bonellvering meestal in boxsprings , waar ze als verende kern in de boxen worden geplaatst. De goede vedering zorgt voor het bekende 'hotelgevoel'! Omdat de veren relatief stug zijn, worden ze in matrassen nog maar relatief weinig gebruikt en hebben ze grotendeels plaats gemaakt voor soepelere pocketvering.

Een bedbodem met bonell veren heeft verschillende voordelen. Omdat de kern uit veren bestaat, ademt het bed goed. Als je last hebt van nachtelijk zweten , is een andere bedbodem misschien een goede oplossing. Daarnaast is een bedbodem met bonellvering overal flexibel en niet alleen in het midden, zoals bij een lattenbodem. Daarom wordt het lichaam overal optimaal ondersteund. Als je van een hard matras houdt, dan zal een binnenvering matras je goed bevallen. Ga je liever voor een wat zachter matras? Dan is het beter om naar matrassen te kijken met schuimlagen, zoals koudschuim, HRX schuim , latex en traagschuim. Matrassen met HRX schuim en traagschuim kunnen zich aanpassen aan je lichaam. Hierdoor is het matras niet heel zacht of heel hard, een goed gemiddelde hardheid, wat deze matrassen geschikt maakt voor elk lichaamstype. Het Emma matras bestaat bijvoorbeeld uit drie schuimlagen: HRX schuim, traagschuim en een Airgocell toplaag.

Wat is het verschil tussen bonellvering en pocketvering?

De veren zijn groter en sterker dan pocketveren en voelen wat stugger aan. Een ander belangrijk verschil tussen bonellvering en pocketvering matrassen is dat de veren in bonellvering matrassen aan elkaar zitten, waardoor het hele matras meebeweegt en de veren in pocketveringmatrassen allemaal los van elkaar zitten. Pocketvering matrassen zijn daarnaast over het algemeen iets steviger.

Mocht je dus op zoek gaan naar een nieuw matras wat het beste bij jou past, dan is het belangrijk om goed te weten wat jouw criteria zijn. Zomaar een binnenvering matras aanschaffen omdat de prijs wat lager is, kan uiteindelijk slecht zijn voor je lichaam. Heb je geen idee welk matras jou het lekkerste laat slapen? Dan raden we je ook aan om verschillende matrassen uit te proberen zoals bonellvering, pocketvering en schuimmatrassen. Gelukkig bieden veel merken proefslapen van matrassen aan, waarbij je de tijd krijgt om in je eigen slaapkamer meerdere nachten op het matras kunt slapen om het zo uit te proberen. Let er hier wel op dat je genoeg tijd neemt om aan het matras te wennen.